Na hlavný obsah

Naďalej platia najvyššie výstrahy pred dažďom aj povodňami, SHMÚ varuje aj pred silným vetrom

Vyhlásené sú aj stupne povodňovej aktivity.

Naďalej platia najvyššie výstrahy pred dažďom aj povodňami, SHMÚ varuje aj pred silným vetrom
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Aj v pondelok (16. 9.) varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred výdatným dažďom. Platí aj výstraha pred silným vetrom a povodňami. Na západe krajiny vyhlásili aj stupne povodňovej aktivity najvyššieho stupňa. SHMÚ informoval na svojom webe.

Výstraha tretieho stupňa pred zrážkami, ktorá hovorí o úhrne zrážok až 250 mm, platí na krajnom Západe v okresoch Malacky, Skalica, Senica a Myjava. Vo viacerých okresoch platia ďalej výstrahy druhého a prvého stupňa. Predbežne varovania platia do 18.00 h.

Na juhozápade Slovenska treba rátať aj so silným vetrom. Podľa SHMÚ zafúka v okresoch Bratislava, Pezinok, Senec, Dunajská Streda a Komárno. V nárazoch dosiahne rýchlosť do 65 km/h, priemerná rýchlosť sa bude pohybovať okolo 45 km/h.

Hydrologická výstraha platí v celej krajine s výnimkou okresov východného Slovenska. Na Krajnom západe, juhozápade krajiny a v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto platí tretí, najvyšší stupeň varovania.

Stupne povodňovej aktivity tretieho stupňa platia na toku Morava v Kopčanoch, Moravskom Svätom Jáne a Devínskej Novej Vsi. Na Dunaji v Bratislave a na toku Malina v Jakubove.

Druhý stupeň platí na Myjave v meste Šaštín-Stráže, na Morave vo Vysokej pri Morave, Na Stupavke v Borinke a na Dunaji v Devíne. Prvý stupeň vyhlásili v Pezinku na toku Blatina a v Medveďove na Dunaji.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko