Na hlavný obsah

Niké liga: Slovan s debaklom od Žiliny na domácom trávniku, Trnavčania premárnili dvojgólové vedenie

Na čele tabuľky ostáva Slovan s jednobodovým náskokom pred Žilinou.

Niké liga: Slovan s debaklom od Žiliny na domácom trávniku, Trnavčania premárnili dvojgólové vedenie
Na snímke vpravo Adrián Kaprálik sa raduje po strelení gólu. Foto: TASR - Pavol Zachar

Futbalová Niké liga priniesla počas víkendu päť zápasov šiesteho kola. V šlágri sa o najzaujímavejší výsledok postarali futbalisti Žiliny, ktorí do siete čerstvého účastníka Ligy majstrov mierili presne až päťkrát a ziskom troch bodov stiahli jeho stratu na čele tabuľky.

V druhom nedeľnom dueli (1. 9.) premárnili Trnavčania dvojgólové vedenie, a tak si s Ružomberkom po remíze 2:2 body podelili. Remíza sa zrodila aj v Skalici, ktorá si zmerali sily s Košicami, nerozhodný výsledok prinieslo aj stretnutie v Podbrezovej, na ihrisku ktorej sa v derby predstavila Banská Bystrica.

Prvýkrát v ročníku si plný počet bodov pripísali Michalovčania, ktorí zdolali Komárno 3:1. Na čele tabuľky ostáva s dvanástimi bodmi Slovan Bratislava, na ktorého sa dotiahla s jedenástimi bodmi Žilina. Opačný pól rebríčka okupuje s tromi bodmi Skalica.

Slovan s prvou prehrou v ročníku

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prvýkrát v novom ročníku Niké ligy nezabodovali naplno. V domácom šlágri šiesteho kola nestačili hráči úradujúceho majstra a lídra tabuľky na MŠK Žilina, ktorému podľahli vysoko 0:5. Ich nedeľňajší (1. 9.) súper sa k nim po víťazstve priblížil na rozdiel jediného bodu. Pre Slovan to bola prvá prehra v súťažnom stretnutí od 11. mája.

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 0:5 (0:2)

Góly: 82. a 90.+3 Sauer, 32. Kaprálik, 41. Hranica, 58. Ďuriš. Rozhodovali: Kráľovič – Bednár, Zemko, ŽK: Weiss, 8119 divákov.

Slovan: Trnovský – Medveděv (46. Blackman), Kašia, Bajrič, Vojtko (68. Strelec) – Barseghjan, Mustafič (68. Weiss), Savvidis, Marcelli (46. Tolič) – Metsoko, Mak (68. Wimmer)

Žilina: Belko – Minárik, Hubočan (81. Stojčevski), Ndjeungoue – Hranica (64. Pališčák), Gidi, Káčer (81. Sauer), Bari – Kaprálik, Bile (64. Alijagič), Iľko (40. Ďuriš)

Tréner Weiss po postupe do hlavnej fázy Ligy majstrov šetril hráčov, zo stredajšieho zápasu s Midtjyllandom boli v základe iba Kašia, Bajrič a Barseghjan. Žilinčania dobre bránili, nepúšťali „belasých“ do vyložených príležitostí.

V 32. minúte udreli, keď sa krížnou strelou aj s prispením teču presadil Kaprálik. Na jeho presný zásah nadviazal ešte v prvom polčase Hranica, pre ktorého to bol prvý ligový gól. Ďalšie dobré šance Bileho a Minárika zmenu skóre nepriniesli, no gól Ďuriša po vyhnutí sa ofsajdovej pasci už áno.

„Belasí“ sa herne trápili, nepomohol im ani príchod striedajúcich hráčov. Naopak, striedajúci Sauer dvoma gólmi spečatil debakel Slovana.

Trnavčania premárnili dvojgólový náskok

Spartak Trnava remizoval v šiestom kole futbalovej Niké ligy s Ružomberkom 2:2. Trnavčania si vytvárali šance, vypracovali si dvojgólový náskok, mohli pridať aj ďalšie góly, Ružomberok ale dokázal vyrovnať.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 2:2 (2:1)

Góly: 9. Kratochvíl, 22. Mikovič – 44. Hladík, 62. Chrien (z 11 m), ŽK: Ďuriš – Hladík, Domonkos, rozhodovali: Gemzický – Vass, Bobko, 3666 divákov.

Spartak: Frelih – Holík, Sabo, Kubista, Mikovič – Zeljkovič – Daniel (76. Pich), Paur (76. Ofori), Kratochvíl, Azango – Ďuriš.

Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Selecký – Gomola, Lavrinčík, Múdry (75. Luterán), Madleňák (57. Chobot) – Hladík, Kelemen (75. Domonkos), Chrien (90. Jackuliak).


Červeno-čierni začali aktívne a v deviatej minúte sa ujali vedenia. Po trnavskom rohu vyrobila obrana Ružomberka vo vlastnej šestnástke veľké lapsusy, od Seleckého sa odrazila lopta pred Kratochvíla a ten ponúknutou gólovkou nepohrdol – 1:0. „

Andeli“ pokračovali v ofenzívnom futbale, po signále z rohového kopu napriahol na spoza šestnástky Mikovič a prudkou ranou prekonal Frühwalda druhýkrát.


V prvom polčase vstúpil do deja duelu dvakrát videorozhodca, prvýkrát neuznal gól pre ofsajd domácemu Danielovi, na opačnej strane zobral radosť z presného zásahu z rovnakého dôvodu Kelemenovi.

Liptáci sa však dočkali krátko pred prestávkou, keď Kelemen pri autovej čiare obral o loptu Kubistu, pohotovo prihral do šestnástky Hladíkovi a ten prudkým zakončením nedal šancu Frelihovi.


Video zohralo dôležitú úlohu aj v druhom polčase, rozhodca Gemzický po vzhliadnutí záberu z Ďurišovho defenzívneho zákroku odpískal ruku v pokutovom území. Z nariadenej penalty vyrovnal Chrien.


Spartak mal v druhom polčase viacero dobrých šancí, do siete sa pýtali zakončenia Mikoviča, Zeljkoviča, Kratochvíla a Picha, na opačnej strane spálil tutovku Kelemen. Gól však už nepadol a mužstvá si body podelili.

Derby prinieslo deľbu bodov

V šiestom kole futbalovej Niké ligy Podbrezová remizovala s Banskou Bystricou 1:1 a doma tak bodovala tretíkrát v rade. Tím spod Urpína potvrdil, že na ihriskách súperov sa mu darí, v tejto sezóne vonku ešte neprehral.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Dukla Banská Bystrica 1:1 (0:1)

Góly: 65. Sanusi – 30. Malec. Rozhodovali: Glova – Hancko, Kmec, ŽK: Ďatko – Mensah, Willwéber, 1967 divákov.

Podbrezová: A. Danko – Koštrna, Oravec, Mielke – Chyla – Sanusi, Talakov (46. Ďatko), Štefánik (86. Smékal), Grešák (73. A. Slávik) – Galčík (86. Deml), Yirajang (60. Juritka)

Banská Bystrica: Rehák – Mensah (90+2 Považanec), Godál, Willwéber (76. Klimpl) – Pišoja, Richtárech, Hlinka, Záhumenský – Slebodník (76. Šikula), Malec (76. Veselovský), Rymarenko (89. Brenkus)

Aktívnejší domáci sa v prvom polčase prezentovali nepresnými koncovkami. Do vedenia tak išli hostia v 30. minúte, keď sa po centri Pišoju ujala druhá, už presná hlavička Maleca. Potom ešte bystrický útočník Rymarenko z priameho kopu z 25 m opečiatkoval brvno.

Na opačnej strane tesne pred prestávkou Galčík spoza šestnástky dobrou strelou natiahol Reháka v bránke. Po zmene strán sa neujala ďalšia šanca Rymarenka a Podbrezová vyrovnala. Sanusi dostal loptu za obranu a z pravej strany šestnástky za pomoci teču Záhumenského rozvlnil sieť.

Bystricu mohol dostať znovu do vedenia Slebodník, keď z hranice šestnástky zatočil loptu do spojnice žrde a brvna. Na opačnej strane sa dvakrát nepresadil Sanusi, a tak body si tímy v derby delili.

Michalovce s prvým víťazstvom v ročníku

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v Zlatých Moravciach nad domácim KFC Komárno 3:1 v sobotňajšom (31. 8.) zápase šiesteho kola Niké ligy. Dosiahli tým prvé víťazstvo v prebiehajúcom ročníku, v ktorom majú na konte šesť bodov. Hráči Komárna nenadviazali na historický trojbodový zisk z Košíc a na konte majú naďalej tri body.

KFC Komárno – MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:1)

Góly: 90. Šmehyl (11 m) – 31. Arevalo Acosta, 73. Kyziridis, 90.+5 Marcin (11 m). Rozhodcovia: Marhefka – Hrmo, Čajka, ŽK: Sliacky – Arevalo Acosta, Bahi, Danko, 490 divákov.

Komárno: Trefil – Diviš (46. Voleský), Špiriak, Pillár, Rudzan (76. Sliacky) – Ganbajar (76. Sluka), Špyrka, Ozvolda, Bayemi (84. Tóth) – Šmehyl, Sylvestr (46. Tamas)

Michalovce: Lukáč (46. Sahinovič) – Šimko, Dzocenidze, Taraduda, Bahi – Zubairu (71. Bednár), Šimamura (84. Musák) – Marcin, Danko, Adekunle (71. Kyziridis) – Arevalo Acosta (71. Žofčák)

V prvej polhodine boli ofenzívne aktívnejší domáci, ktorí sa viackrát dostali k zakončeniu, ale brankára Lukáča nedokázali prekonať. V 31. minúte Špiriak neubránil Arevala Acostu, ktorý sa uvoľnil a prekonal Trefila – 0:1.

V závere druhého polčasu zaujal stret Rudzana s brankárom hostí Lukáčom, ktorý mal vyrazený dych a do druhého polčasu ho vystriedal Sahinovič. V úvode druhého dejstva sa nováčik z Komárna radoval z vyrovnania, no VAR odhalil ofsajdovú prihrávku Bayemiho.

V 73. minúte podčiarkol vydarený debut v michalovskom drese Kyziridis, keď strelou z hranice šestnástky zvýšil náskok hostí – 0:2. V 90. minúte rozhodca Marhefka po konzultácii zmenil pôvodné rozhodnutie a napokon po zákroku Šimka na Sliackeho nariadil pokutový kop.

Kapitán Komárna Šmehyl z neho upravil na 1:2. Dramatický záver zápasu ukončil pokutový kop na opačnej strane. Sluka odrel do tváre Kyziridisa a Marcin z penalty uzavrel na 1:3.

Skaličania stále nezažili chuť víťazstva

Futbalisti MFK Skalica a FC Košice remizovali 0:0 v sobotňajšom (31. 8.) zápase šiesteho kola Niké ligy. Skaličania sú po piatich odohratých zápasoch na poslednom 12. mieste tabuľky s tromi bodmi za remízy. Ako jediný tím ešte v doterajšom priebehu sezóny nezvíťazili. Košičania majú na konte päť bodov.

MFK Skalica – FC Košice 0:0

Rozhodcovia: Kružliak – Pozor, Štofik, ŽK: Mášik, Dani Alves, Kopas – Innocenti, Fabiš, Gallovič

Skalica: Junas – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek – Mášik (82. Kopas), Nagy – Leginus (71. Emmanuel), Dani Alves (83. Vlasko), Morong – Fábry (82. Jibril)

Košice: Šípoš – Jakubko, Kružliak, Innocenti – Fabiš, Gallovič (90.+5 Takáč), Zsigmund, Bokros (57. Magda) – Faško (77. Varga) – Medved, Niarchos (77. Miljanič)

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport