Na hlavný obsah

Slovenské duo zo St. Louis Blues sa na turnaji nádejí hlási o slovo: Pekarčík strelil dva góly, Dvorský s tromi asistenciami

Zo slovenských mladíkov sa strelecky presadil aj Jozef Viliam Kmec.

Dvojica slovenských hokejistov režírovala triumf St. Louis Blues na domácom turnaji nádejí NHL Tom Kurvers Prospect Challenge. Juraj Pekarčík pomohol k víťazstvu 6:2 nad Minnesotou Wild dvoma gólmi, vrátane víťazného, Dalibor Dvorský prispel tromi asistenciami.

Pekarčík zvýšil v zápase na 3:1 a 6:1 pre St. Louis. „Bluesmani“ dosiahli druhé víťazstvo a ovládli celý turnaj. Slovák Samuel Hlavaj sa tentoraz v bránke Wild nepredstavil.

Gólovo udrel aj Kmec

V noci na pondelok (16. 9.) sa zo slovenských mladíkov strelecky presadil aj Jozef Viliam Kmec, ktorý sa gólom podieľal na výhre Vegas Golden Knights nad Seattle Kraken 5:3 na podujatí Rookie Faceoff v Los Angeles.

Dvadsaťročný obranca skóroval v druhej tretine, keď presnou strelou od modrej čiary upravil na priebežných 3:0. V drese „zlatých rytierov“ tentoraz chýbal Jakub Demek.

Na turnaji Prospect Showdown v Montreale opäť nebodoval útočník Filip Mešár. Jeho Canadiens prehrali s Torontom Maple Leafs 4:5.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport