Na hlavný obsah

Pri dronovom útoku na Moskvu zomrela žena

Z preventívnych dôvodov dočasne obmedzili prevádzku na moskovských letiskách.

Pri dronovom útoku na Moskvu zomrela žena
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruská protivzdušná obrana v noci zničila 144 ukrajinských bezpilotných prostriedkov, ktoré útočili na deväť ruských regiónov. Podľa agentúr to v utorok (10. 9.) ráno oznámilo ruské ministerstvo obrany.

Zhruba 20 dronov útočilo na Moskovskú oblasť. Pri jednom z úderov zomrela žena. Ukrajinské úrady naproti tomu hlásia zostrelenie nespresneného množstva ruských dronov nad Kyjevom.

Podľa vyhlásenia ministerstva bolo 72 dronov zničených nad Brjanskou oblasťou, ktorá leží pri hraniciach s Ukrajinou, a celkovo 20 nad Moskovskou oblasťou. Ďalšie zostrely vykonala protivzdušná obrana nad Kurskou, Tulskou, Belgorodskou, Kalužskou, Voronežskou, Lipeckou a Orelskou oblasťou.

Starosta ruskej metropoly Sergej Sobjanin uviedol, že dva drony zlikvidovali v oblasti letiska Domodědovo, kde zasahovali bezpečnostné a záchranné zložky.

Prerušili prevádzku letísk

Podľa agentúr bola v noci z bezpečnostných dôvodov dočasne prerušená prevádzka na všetkých troch najväčších letiskách v okolí Moskvy. Po 7.00 h SELČ úrady oznámili obnovu prevádzky letísk.

Pri jednom z útokov podľa Sobjanina začalo horieť 11. a 12. poschodie výškovej obytnej budovy v oblasti mesta Ramenskoje vzdialeného asi 50 kilometrov od Moskvy.

Gubernátor Moskovskej oblasti Andrej Vorobjov najprv informoval o smrti deväťročného dieťaťa, potom ale informáciu opravil s vysvetlením, že zomrela dospelá žena, uviedla agentúra Reuters.

Ukrajinské drony podľa Ruska útočili aj v Tulskej oblasti, kde trosky jedného z nich zasiahli ropný a energetický podnik. Podľa miestnych predstaviteľov citovaných agentúrou TASS sa útok zaobišiel bez zranení a neohrozil prevádzku zariadenia.

Ukrajina sa už tretí rok bráni ruskej agresii, v posledných mesiacoch pri tom začala vo veľkom využívať dronové útoky v hĺbke ruského územia. Informácie žiadnej zo strán nemožno vo vojnovom stave nezávisle overiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet