Na hlavný obsah

Bieloruskú opozičnú aktivistku uniesli neznámi muži

Kalesnikavovú uniesli podľa svedkyne pomocou mikrobusu.

Bieloruskú opozičnú aktivistku uniesli neznámi muži
Na snímke Maryja Kalesnikavová, jedna z hlavných predstaviteliek bieloruskej opozície. Foto: TASR/AP

Poprednú predstaviteľku bieloruskej opozície Maryju Kalesnikavovú zadržali v pondelok v centre Minska neznámi muži a odviezli v mikrobuse. Oznámil to bieloruský spravodajský portál Tut.by, ktorý o zadržaní informovala jedna jeho čitateľka.

Kráčala som po ulici, keď som začula zvuk telefónu padajúceho na zem a dupanie. Otočila som sa a zbadala ľudí v civile a v maskách, ako tlačia Maryju do mikrobusu,“ povedala pre Tut.by čitateľka – svedkyňa zadržania.   K incidentu došlo približne o 10.05 h miestneho času (09.00 h SELČ) pri Národnom umeleckom múzeu v Minsku.  

Hovorca Koordinačnej rady Anton Rodnenkov pre Tut.by tesne po zadržaní uviedol, že nevie, kde sa Kalesnikavová nachádza. O jej zadržaní sa podľa vlastných slov dozvedel z Tutu.

Dodal, že bude zisťovať, kde sa nachádza. Odvtedy sa však nie je možné skontaktovať ani s ním, dodal server Tut.by. „Kde sa Maryja a Anton nachádzajú, neviem. Nemôžeme sa s nimi skontaktovať,“ povedal člen Koordinačnej rady Maxim Znak. Okrem nich sa nie je možné dovolať ani ďalším dvom vedúcim predstaviteľom tejto opozičnej organizácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet