Na hlavný obsah

České súdy zatiaľ nevydajú Majského

Podnikateľ ostáva v predbežnej väzbe.

České súdy zatiaľ nevydajú Majského
Foto: TASR

Právoplatne odsúdeného podnikateľa Jozefa Majského na Slovensko české orgány zatiaľ nevydajú. Rozhodol o tom v stredu (30.9.) na svojom verejnom zasadnutí Mestský súd v Prahe. Rozhodnutie nie je právoplatné a Majský zostáva v predbežnej väzbe. Informovala o tom hovorkyňa Mestského súdu v Prahe Markéta Puci.

„Mestský súd v Prahe rozhodol, že pán Majský sa nevydáva k výkonu trestu odňatia slobody na Slovensko. Je to z toho dôvodu, že pán Majský je zároveň občanom Českej republiky a musel by s vydaním súhlasiť. Zároveň Mestský súd v Prahe rozhodol o tom, že pán Majský zostáva aj naďalej v predbežnej väzbe. Toto rozhodnutie nie je právoplatné, bude sa ním zaoberať Vrchný súd v Prahe na základe sťažnosti obhajkyne,“ konkretizovala Puci.

Zatiaľ nie je známe, či voči rozhodnutiu podá sťažnosť aj Krajské štátne zastupiteľstvo v Prahe, ktoré podalo na súd návrh na vydanie. Obhajkyňa Majského podala sťažnosť, pretože požadovala prepustenie svojho klienta z väzby. Majského na zasadnutie eskortovali z väzby. Rozhodovali od 11.00 h. Slovenský obhajca Majského Peter Filip rozhodnutie nekomentuje, keďže v ČR svojho klienta nezastupuje. Informácie má len z médií.

Senát Najvyššieho súdu SR koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Po Majskom vyhlásili národné i medzinárodné pátranie. Slovenská polícia na začiatku augusta potvrdila, že ho zadržali v pražskej nemocnici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko