Na hlavný obsah

Rúška budú v Česku povinné vo všetkých uzavretých priestoroch

Česko reaguje na rekordný denný prírastok nákazy koronavírusom.

Rúška budú v Česku povinné vo všetkých uzavretých priestoroch
Turisti majú na tvári ochranné rúška počas návštevy Karlovho mosta v Prahe. Foto: TASR/AP

V celej Českej republike bude od štvrtka (10. septembra) platiť povinnosť nosiť rúška vo všetkých vnútorných priestoroch budov. Oznámil to v stredu minister zdravotníctva Adam Vojtěch, ktorý sa na tom zhodol s odborníkmi.

Ako pripomína server iDNES.cz, Vojtěch avizoval sprísnenie opatrení pre celú republiku v deň, keď začali platiť nové pravidlá pre nosenie rúšok v hlavnom meste Praha, ktorá je jediná „oranžová“ na takzvanom koronavírusovom semafore.

Nové opatrenia, ktoré majú obmedziť šírenie koronavírusu, sa tak majú vzťahovať aj na regióny, ktoré sú z hľadiska semafora, teda epidemiologického ohrozenia, úplne bezproblémové.

V ČR pribudlo v utorok rekordných 1 164 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čo je najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie.

Aktuálne sa z ochorenia COVID-19 v Česku lieči 9 272 pacientov. Komplikáciám spojeným s ochorením COVID-19 od začiatku pandémie podľahlo v ČR 441 ľudí. Od začiatku pandémie sa v krajine nakazilo 29 877 osôb, z ktorých sa už 20 164 ľudí vyliečilo.

Od 1. septembra je v celej ČR opäť povinné nosiť rúška vo vnútorných verejných priestoroch, napríklad v hromadnej doprave či úradoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet