Na hlavný obsah

Čínska propaganda vykradla hollywoodske veľkofilmy, vyslúžila si posmech

Použila scény z filmov Skala či Transformers.

Čínska propaganda vykradla hollywoodske veľkofilmy, vyslúžila si posmech
Na kombosnímke zľava záber z čínskeho propagandistického videa a záber z amerického filmu. Foto: YouTube

Vlnu posmechu si vyslúžilo čínske vojenské propagandistické video, v ktorom sa objavili zábery z hollywoodskych kasových trhákov vrátane Transformers a Skaly, napísal spravodajský server BBC News.

Na videu sú vidieť bombardéry H-6, ktoré sú schopné niesť jadrové bomby, ako vykonávajú simulovaný útok na objekt, ktorý vyzerá ako americká vojenská základňa na tichomorskom ostrove Guam.

https://twitter.com/appledaily_hk/status/1307726213641764865

Na čínskom serveri Sina Weibo už video nazbieralo takmer päť miliónov zhliadnutí, mnoho používateľov si však robí posmech zo zjavného využitia scén z hollywoodskych filmov, píše BBC.

Dvojminútové video nazvané Bohovia vojny – Útok! zverejnilo čínske letectvo v sobotu (19. 9.) „Sme obrancovia vzdušnej bezpečnosti našej vlasti. Máme sebadôveru a schopnosť kedykoľvek brániť bezpečnosť neba,“ napísalo čínske letectvo k zverejnenému videu. Video zverejnili v čase, keď Čína usporiadala vojenské cvičenie v blízkosti Taiwanu v čase zvýšeného napätia pre návštevu vysokého amerického činiteľa na ostrove. Čína pokladá Taiwan za svoju odštiepeneckú provinciu.

Používatelia sociálnych sietí si rýchlo všimli, že najdramatickejšie zábery videa vyzerajú, že pochádzajú z filmov Transformers: Pomsta porazených, Skala a Smrť čaká všade. Čínska armáda tieto tvrdenia nijako nekomentovala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet