Na hlavný obsah

ČR má rekordných viac ako 3000 nových prípadov nákazy

Rastie aj počet pacientov vo vážnom stave.

ČR má rekordných viac ako 3000 nových prípadov nákazy
V Česku prudko rastie počet nových prípadov nákazy COVID-19. Foto: TASR

V Česku vo štvrtok (17.9.) zaznamenali 3 130 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je podobný údaj ako za celý mesiac marec. Od začiatku septembra sa nákaza preukázala u 19 539 ľudí, od začiatku epidémie u 44 155 osôb. Aktuálne je v Česku 20 289 infikovaných, väčšina má ľahký priebeh ochorenia. Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva.

V ČR však rastie aj počet hospitalizovaných a pacientov s COVID-19 vo vážnom stave. V nemocniciach je podľa posledných dostupných údajov zo stredy 413 ľudí s nákazou, v ťažkom stave je 91 z nich. Od utorka vzrástol počet hospitalizovaných pacientov o 25 a ťažkých prípadov o desať.

České nemocnice podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva zvládnu násobne viac pacientov s COVID-19, a to aj ťažkých prípadov. Rastie aj počet ľudí, ktorí s infekciou koronavírusom zomreli. Obetí je celkovo 489, v priebehu štvrtka pribudli štyri úmrtia.

Od 10. septembra platí v celom Česku pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu povinnosť nosiť rúško vo vnútorných priestoroch. Z dôvodu rastúcich prírastkov infikovaných aj hospitalizovaných vláda zavádza od piatka (18.9.) ďalšie plošné opatrenia.

V celom Česku budú zakázané vnútorné hromadné akcie na státie pre viac ako desať ľudí. Výnimku majú výstavy, trhy a podobné akcie. Žiaci a učitelia musia nosiť rúška aj v triedach s výnimkou prvého stupňa základných škôl. V celej krajine zostanú reštaurácie či bary medzi polnocou a 06.00 zatvorené.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet