Na hlavný obsah

Holandsko hlási najviac nakazených od konca apríla

V západoeurópskej krajine sa za uplynulý týždeň koronavírusom nakazilo 5 427 ľudí.

Holandsko hlási najviac nakazených od konca apríla
Robotník kráča okolo pouličnej maľby, ktorá zobrazuje ženu držiacu srdce v národných farbách Holandska. Foto: TASR/AP

Počet nových prípadov nákazy koronavírusom v Holandsku dosiahol za uplynulý týždeň najvyššiu úroveň od konca apríla – zvýšil sa o 51 percent. Informovali o tom v utorok tamojší zdravotnícki predstavitelia, píše agentúra Reuters.

Počet nových potvrdených prípadov sa do utorka zvýšil o 5 427, pričom týždeň predtým ich pribudlo 3 597. Celkový počet vykonaných testov sa pritom zvýšil o desať percent na vyše 180 000.

V uplynulých týždňoch evidovali v Holandsku stabilný týždenný prírastok okolo 3 500 prípadov infikovaných. Ešte predtým, začiatkom augusta, však došlo k ich zvýšeniu na viac ako 4 000 za týždeň po tom, čo v krajine uvoľnili viaceré karanténne opatrenia.

Najvyšší nárast nakazených za minulý týždeň zaznamenali v skupine osôb vo veku 20-24 rokov.

K aktuálnemu nárastu prípadov došlo v čase, keď sa v krajine znova otvorili školy. Výrazné zvýšenie počtu infikovaných v súvislosti so školami sa však podľa zdravotníkov nepreukázalo. Ak sa tam aj nejaké prípady objavili, týkali sa dospelých, a nie žiakov. Celkovo evidujú v Holandsku 76 548 nakazených koronavírusom a 6 244 úmrtí na ochorenie COVID-19.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet