Na hlavný obsah

Maďarsko predĺži kontroly na hraniciach do konca októbra

Hranice krajiny sú pre zahraničných turistov zatvorené od 1. septembra.

Maďarsko predĺži kontroly na hraniciach do konca októbra
Foto: TASR

Maďarsko predĺži hraničné kontroly do konca októbra za rovnakých podmienok ako doteraz. Na sociálnej sieti to uviedla Polícia SR s tým, že o posunutí termínu informoval maďarský minister vnútra. Nariadenie malo byť pôvodne platné do 1. októbra.

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/3726061170757411

Maďarská vláda od 1. septembra uzatvorila svoje hranice iným ako maďarským občanom a zrušila platnosť farebného semaforu krajín. Občania iných krajín môžu vstúpiť na územie Maďarska iba v odôvodnených prípadoch.

„Do Maďarska môžu vstúpiť aj cudzinci s oprávnením na trvalý pobyt na území Maďarska a ich rodinní príslušníci, ak sa preukážu dokladom, respektíve disponujú platným povolením, ktoré im vydala cudzinecká polícia Maďarska a oprávňuje ich na pobyt na území Maďarska na obdobie dlhšie ako 90 dní,“ informuje slovenské ministerstvo zahraničných vecí.

Za dodržania špecifických podmienok ostalo Maďarsko otvorené aj pre takzvaných pendlerov zo susedných krajín. O presných pravidlách a ďalších výnimkách zo zákazu vstupu do krajiny informuje na svojej internetovej stránke slovenský rezort zahraničia.

Medzi Slovenskom a Maďarskom je otvorených 12 hraničných priechodov, medzi nimi aj nový Monoštorský most spájajúci Komárno a Komárom, ktorý otvorili premiéri oboch krajín vo štvrtok 17. septembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko