Na hlavný obsah

Marhefka povedie Štátne lesy TANAP-u

Rozhodlo o tom druhé kolo výberového konania, kam Marhefka postúpil ako jediný uchádzač.

Marhefka povedie Štátne lesy TANAP-u
Na snímke nový generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Ján Marhefka. Foto: lesytanap.sk

Riaditeľom Štátnych lesov (ŠL) Tatranského národného parku (TANAP) Tatranská Lomnica sa stane Ján Marhefka. Rozhodlo o tom druhé kolo výberového konania, ktoré sa konalo v sídle Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR. Informovala o tom hovorkyňa MPRV SR Anežka Hrdá.

Spresnila, že na výberovom konaní sa v druhom kole zúčastnil jeden uchádzač, ktorý postúpil z prvého kola konaného 10. septembra v Tatranskej Lomnici. Výberová komisia na základe celkového hodnotenia rozhodla, že riaditeľom tejto príspevkovej organizácie agrorezortu bude Marhefka, ktorý je absolventom Lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene so špecializáciou na hospodársku úpravu lesov.

Za jednu z najdôležitejších osobných výziev pri budúcom smerovaní organizácie Štátne lesy Tatranského národného parku Tatranská Lomnica považujem udržanie bezmála 70-ročnej kontinuity pri integrovanej starostlivosti o prevažne lesnú krajinu vo vysokohorskom prostredí našich najstarších chránených území, s ohľadom na opätovné vytvorenie podmienok pre plnenie všetkých spoločenských požiadaviek. Je potrebné dbať na zachovanie a zveľadenie týchto prírodných hodnôt aj území ako kultúrneho dedičstva pre budúce generácie,“ povedal po oznámení výsledkov druhého kola výberového konania Marhefka.

Základnou činnosťou organizácie je spravovanie a obhospodárovanie lesného fondu, stavieb a zariadení slúžiacich lesnému hospodárstvu, ktoré sú vo vlastníctve štátu na území Tatranského národného parku, Pieninského národného parku a v ich ochrannom pásme.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko