Na hlavný obsah

Matovič o prvom polroku vlády: Ministri makajú naplno

Premiér vyzdvihuje najmä pracovné nasadenie ministrov.

Matovič o prvom polroku vlády: Ministri makajú naplno
Pri stole zľava: Minister obrany Jaroslav Naď, podpredseda vlády a minister financií Eduard Heger, predseda vlády Igor Matovič, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister vnútra Roman Mikulec počas rokovania 22. schôdze vlády SR.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti zhodnotil prvý polrok svojej vlády. Hovorí, že je hrdý na svoj tím a zdôrazňuje, že jeho ministri „makajú naplno“ na plnení predvolebných sľubov. „‚Normálny‘ ministerský štandard je 65-75 hodín týždenne v plnom nasadení. Idú naplno napriek korone, napriek všetkým prekážkam zvnútra ‚systému‘, kedy im pohrobkovia mafie na ministerstvách hádžu polená pod nohy, kde a kedy môžu,“ píše premiér.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220459684614625

Veľkým problémom pri výkone moci je podľa neho odstraňovanie problémov po minulých vládach Roberta Fica a Petra Pellegriniho. Rozsah zločinov, ktoré spáchali, je podľa Matoviča obludný.

O bývalých kabinetoch hovorí ako o vládnej mafii, ktorá rozkradla štát a zanechala obrovské dlhy. „Odhady hovoria o rozkradnutých 30 miliardách eur za 12 rokov ich vlád. Suma, ktorú, ak by sme rozdelili medzi deti, ktoré sa počas ich vlád narodili, mohlo mať každé zo 600 000 detí do vienka 50 000. Alebo každý dôchodca na rok o 200 eur mesačne celých 12 rokov vyšší dôchodok,“ upozorňuje premiér.

„Sme odhodlaní, rovnako ako na začiatku, splniť naše sľuby a urobiť to, čo sme sľúbili – urobiť zo Slovenska krajinu, kde budú poctiví ľudia radi žiť,“ dodáva Matovič s tým, že vo svojej práci si ‚denne pália prsty s mafiou‘ a vedia, že pracovať na zlepšovaní krajiny nebude ľahké.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko