Na hlavný obsah

Na školách evidujú 100 prípadov nákazy, Gröhling je s vývojom spokojný

V karanténe je aktuálne menej ako jedno percento žiakov.

Na školách evidujú 100 prípadov nákazy, Gröhling je s vývojom spokojný
Foto: TASR/ Martin Baumann

Identifikovaných prípadov ochorenia COVID-19 je k pondelku (14.9.) do 11.30 potvrdených na 100 školách, v rámci nich je zatvorených 417 tried. Počas pondelkového zasadnutia krízového štábu to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

„V domácej izolácii je 7 490 žiakov a 905 učiteľov. Z celkového počtu je to menej ako jedno percento žiakov, ktorí sú zasiahnutí ochorením COVID-19,“ uviedol Gröhling, čo je menej ako dve percentá škôl. „My sa týmto číslam, aj keď vyzerajú negatívne, tešíme, pretože ak dosahujeme len jedno percento zo všetkých žiakov, tak túto situáciu zvládame,“ povedal šéf rezortu školstva.

„Ak budú takéto čísla aj do konca mesiaca, tak si myslím, že budeme vedieť kontinuálne pokračovať vo vzdelávaní aj do budúcna,“ dodal Gröhling.

Vyjadril sa aj k prípadom nákazy na internátoch Univerzity Komenského v Bratislave. Vysoké školy majú podľa neho pripravené ďalšie kroky na to, ako budú v prípade potreby prechádzať do dištančnej formy štúdia, čo však považuje za predbiehanie situácie.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR iniciovalo mechanizmus, ktorý mu pomáha denne zhromažďovať čerstvé informácie o tom, čo sa v školstve deje. Ide o platformu COVID – školský semafor, kde ministerstvo informujú o vývoji epidemiologickej situácie riaditelia škôl a školských zariadení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko