Na hlavný obsah

Navaľného stav sa zlepšil, zverejnil prvú fotografiu

Pridal aj vyjadrenie z nemocnice.

Navaľného stav sa zlepšil, zverejnil prvú fotografiu
Alexej Navaľnyj v berlínskej nemocnici. Foto: TASR/AP, Instagram

Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj sa v utorok prvýkrát verejne vyjadril po tom, ako sa ho v auguste zrejme pokúsili otráviť nervovoparalytickou látkou novičok. Na sociálnej sieti Instagram zverejnil fotografiu z berlínskej nemocnice Charité, kde sa aktuálne zotavuje.

V sprievodnom príspevku uviedol, že už dýcha sám, bez pomoci prístrojov. „Ešte stále takmer nič nemôžem robiť, avšak včera som dokázal celý deň dýchať sám. Úplne sám,“ napísal Navaľnyj v ruštine. Na zverejnenej fotografii vidno Navaľného, ako sedí na nemocničnej posteli v spoločnosti svojej manželky a dvoch detí.

Alexej Navaľnyj je hospitalizovaný v berlínskej súkromnej nemocnici Charité, kam ho previezli letecky 22. augusta zo sibírskeho mesta Omsk. Predstavitelia nemocnice už v pondelok oznámili, že sa pacientov stav už zlepšil: po prebudení z umelého spánku a odpojení z pľúcnej ventilácie už dokáže vstať z postele a byť nakrátko mimo nej.

V Omsku Navaľného hospitalizovali 20. augusta po núdzovom pristátí lietadla, v ktorom sa viezol – počas letu do Moskvy mu totiž prišlo nevoľno a následne upadol do kómy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet