Na hlavný obsah

O tri roky bude mať každý kraj hokejovú akadémiu

Trenčiansky kraj už svoju má.

O tri roky bude mať každý kraj hokejovú akadémiu
Predseda SZĽH Miroslav Šatan.

Hokejové akadémie pribudnú v každom kraji do konca roka 2023. Na ich výstavbu krajským samosprávam okrem trenčianskej prispeje Ministerstvo financií SR. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) má v pláne i budovanie ďalšej potrebnej infraštruktúry.

Veríme, že projekt hokejových akadémií je kľúčovým pre budúcnosť nielen slovenského hokeja, ale vôbec športu. Veríme, že myšlienka spojiť vzdelanie a šport a ponúknuť mladým športovcom a rodičom inštitúciu, ktorá ich pripraví do života, je cieľom, ktorý by sme mali mať všetci spoločný,“ skonštatoval v piatok (25.9.) po rokovaní Združenia samosprávnych krajov SK8 v Bojniciach prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Peniaze dá aj štát

Na výstavbu akadémií prispeje krajom štát. „Ministerstvo financií SR deklaruje záväzok poskytnutia 14 miliónov eur pre sedem krajov, pretože Trenčiansky kraj dotáciu už čerpá a dva milióny eur vznikajú ako záväzok pre roky 2021, 2022 a 2023 a musia ich v tomto čase kraje preinvestovať,“ vysvetlil predseda SK8 a Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič s tým, že akadémie musia fungovať najneskôr do 31. decembra 2023.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko