Na hlavný obsah

Písal si s Kočnerom, teraz robí pre Ľuboša Blahu

Spoluprácou sa pochválil podpredseda opozičného Smeru.

Písal si s Kočnerom, teraz robí pre Ľuboša Blahu
Foto: TASR

Bývalý šéf Okresného súdu Bratislava III David Lindtner, ktorý si vymenil s obvineným podnikateľom Mariánom Kočnerom stovky správ prostredníctvom aplikácie Threema, najnovšie pracuje pre stranu Smer-SD a jej podpredsedu Ľuboša Blahu. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk.

Touto spoluprácou sa na sociálnej sieti pochválil samotný Blaha vo svojom statuse, kde informoval, že špeciálna prokuratúra mala zrušiť jeho obvinenie pre statusu o Martinovi Šmídovi. „Špeciálna prokuratúra to, našťastie, musela uznať, najmä vďaka mojím advokátom Robertovi Kaliňákovi a Dávidovi Lindtnerovi, ktorí právne zastupujú Smer a sformulovali nepriestreľnú profesionálnu právnu sťažnosť. Ďakujem za to!“ skonštatoval podpredseda Smeru-SD.

Fakt, že Lindtner naozaj robí pre predstaviteľov Smeru-SD, pre Aktuality.sk potvrdil aj Robert Kaliňák. Ten si ho mal prizvať na spoluprácu po tom, čo sa stretol s jeho prácou. Tvrdí, že odchodom Lindtnera zo sudcovského stavu prišla justícia o jedného z veľmi kvalifikovaných predstaviteľov.

A hoci rozhodnutím Slovenskej advokátskej komory má Lindtner momentálne pozastavený výkon advokácie, exminister vnútra s ním plánuje spoluprácu aj naďalej. Kaliňák nemá pritom problém s tým, že si Lindtner písal s Mariánom Kočnerom.

„Písal si s ním aj predseda parlamentu. A predseda vlády s ním sedel. To vám ale nevadí. Keby ste všetkých tak odsudzovali, tak vám uznám túto otázku,“ dodal exminister vnútra pre spomenutý web.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko