Na hlavný obsah

Po Maasovi aj Altmaier. Už dvaja členovia nemeckej vlády sú v izolácii

Nemecký spolkový minister hospodárstva Altmaier uviedol, že už absolvoval jeden test na koronavírus s negatívnym výsledkom.

Po Maasovi aj Altmaier. Už dvaja členovia nemeckej vlády sú v izolácii
Na archívnej snímke z 28. júla 2020 nemecký minister hospodárstva Peter Altmaier. Foto: TASR/AP

Nemecký minister hospodárstva Peter Altmaier je v karanténe. Ide už o druhého člena spolkovej vlády, ktorý je aktuálne v domácej izolácii, keďže prišiel do kontaktu s osobou s potvrdenou nákazou novým druhom koronavírusu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Altmaier sa v pondelok v Berlíne stretol so svojimi rezortnými kolegami z členských štátov EÚ. V stredu večer na Twitteri uviedol, že spolupracovník jedného z ministrov, ktorý bol na tomto stretnutí, mal pozitívny výsledok testu na koronavírus. Altmaier sa preto rozhodol ísť preventívne do domácej karantény. Nemecký minister hospodárstva dodal, že medzičasom jeden test na COVID-19 podstúpil, pričom mal negatívny výsledok.

Do domácej karantény išiel v stredu aj nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas, keďže nákaza novým druhom koronavírusu sa potvrdila u jedného z jeho ochrankárov. Aj Maasov prvotný test bol negatívny, pripomína AFP.

V domácej karanténe bola ešte v marci počas začínajúcej pandémie aj nemecká kancelárka Angela Merkelová. V izolácii vtedy strávila dva týždne po tom, ako prišla do styku s lekárom, ktorý mal pozitívny test na koronavírus. Výsledky všetkých jej testov však boli negatívne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet