Na hlavný obsah

Počet prípadov nákazy koronavírusom v Británii prudko stúpa

Začalo sa hovoriť o "lockdowne".

Počet prípadov nákazy koronavírusom v Británii prudko stúpa
Ľudia čakajú na testovanie v meste Portsmouth.

Spojené kráľovstvo zaznamenalo v týždni do 10. septembra približne 6 000 nových prípadov ochorenia COVID-19 denne, čo je oveľa viac ako v predchádzajúcom týždni, pričom počet hospitalizovaných ľudí sa každých osem dní zdvojnásobuje. Pre agentúru Reuters to v piatok (18.9.) uviedol britský minister zdravotníctva Matt Hancock. Či Británia pôjde v októbri do celoštátnej karantény, však povedať odmietol.

Podľa americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) Spojené kráľovstvo, ktoré má takmer 67 miliónov obyvateľov, je z hľadiska počtu úmrtí ľudí s koronavírusom piate na svete po Spojených štátoch, Brazílii, Indii a Mexiku. Vo štvrtok (17.9.) zaznamenala Británia 21 úmrtí, čím sa ich počet zvýšil na 41 794.

Zatvorenie krajiny je krajným riešením

Britská vláda už tento týždeň v dôsledku nepriaznivého vývoja epidémie zaviedla plošný zákaz zhromažďovania viac ako šiestich ľudí a obmedzenia otváracích hodín pre bary a reštaurácie na severovýchode Anglicka.

Zavedenie druhej celoštátne uzávery Hancock považuje za krajné riešenie. Zdôraznil, že vláda urobí všetko, čo bude nutné pre zastavenie šírenia koronavírusu.

Podľa spravodajského portálu BBC sa britský premiér Boris Johnson zdráha nariadiť celoštátnu karanténu, čo by znamenalo uzatvorenie podnikov a výzvy, aby ľudia zostávali doma. Johnson tento týždeň vyhlásil, že druhá celoštátna uzávera by mohla mať katastrofálny dosah na ekonomiku. Lokálne uzávery sa momentálne vzťahujú na zhruba 10 miliónov obyvateľov Spojeného kráľovstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet