Na hlavný obsah

Rakúsko od pondelka obmedzí stretnutia v interiéroch

Za stolom bude môcť sedieť len 10 ľudí.

Rakúsko od pondelka obmedzí stretnutia v interiéroch
Rakúsko sprísňuje opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Foto: TASR/AP

V Rakúsku s platnosťou od polnoci z nedele (20.9.) na pondelok (21.9.) budú vo vnútorných priestoroch zakázané súkromné stretnutia viac ako desiatich osôb. Oznámila to rakúska vláda.

V gastronomických prevádzkach sa bude jedlo konzumovať iba pri stole. Sprísňuje sa tiež nosenie rúšok, tie budú povinné na trhoch, veľtrhoch a vo vonkajších priestoroch. V gastronómii musia mať hostia rúška vždy, okrem toho, keď sedia pri stole.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz zdôraznil, že nenarastá nielen počet infikovaných, ale aj hospitalizovaných pacientov. „Musíme reagovať, aby sme zabránili druhému lockdownu. Potrebné je obmedziť nielen zdravotné riziká, ale aj negatívne následky na hospodárstvo a trh práce,“ povedal Kurz deň po tom, čo Nemecko varovalo svojich občanov pred cestami do Viedne, kde je najväčšia koncentrácia ľudí s pozitívnym testom na COVID-19.

V Rakúsku zaznamenali vo štvrtok 780 pozitívnych prípadov na koronavírus, z toho 366 vo Viedni. Od začiatku pandémie sa v celej krajine novým koronavírusom nakazilo 35 853 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet