Na hlavný obsah

Šeliga podal podnet na poslancov ĽSNS, v parlamente nemali rúška

Reagoval tak na informácie o tom, že poslanci nedostali za porušenie opatrení žiadnu pokutu.

Šeliga podal podnet na poslancov ĽSNS, v parlamente nemali rúška
Na snímke poslanci NR SR zľava Peter Krupa, Andrej Medvecký, Milan Mazurek (všetci ĽSNS). Foto: TASR

Podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga (Za ľudí) podal  na poslancov ĽSNS podnet na Okresný úrad v Bratislave. Na poslednej schôdzi parlamentu si v pléne odmietli nasadiť rúška, na čo ich predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) z rokovacej sály vykázal.

„Pravidlá musia platiť pre každého rovnako. Poslanci ĽSNS nesmú byť výnimkou,“ zdôraznil Šeliga, ktorý o svojom kroku informoval na sociálnej sieti. Poukázal na to, že polícia kontroluje a pokutuje občanov, ktorí nerešpektujú opatrenia hygienikov, preto by podľa neho mali úrady konať aj v prípade poslancov ĽSNS.

„Ak vykázaným poslancom ĽSNS neudelila pokuty priamo na mieste polícia (čo sa v NR SR nedalo), môže im ich udeliť príslušný okresný úrad. Aby táto kauza nezapadla prachom a nezodpovední kotlebovci neunikli sankcii, obrátil som sa dnes na príslušný okresný úrad s podnetom,“ uviedol. Kotlebovci sa podľa Šeligu správajú nezodpovedne a zbabelo.

K porušeniu nariadení došlo počas schôdze parlamentu, ktorá sa konala 2. septembra. Poslanci Andrej Medvecký, Milan Mazurek a Petra Krupa prišli na rokovanie bez rúšok a odmietli si ich nasadiť aj napriek opakovaným výzvam predsedu NR SR. Boris Kollár ich napokon vykázal z rokovacej sály. Krátko po ich vykázaní hovoril, že im pre porušenie nariadení hrozí pokuta až do výšky 1 650 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko