Na hlavný obsah

Skoro polovica zamestnancov školy v Bardejove má koronavírus

Pozitívny nález malo 14 z 29 testovaných.

Skoro polovica zamestnancov školy v Bardejove má koronavírus
Koronavírus na Slovensku. Foto: TASR

Celkovo 14 zamestnancov Cirkevnej základnej školy s materskou školou sv. Faustíny v bardejovskej mestskej časti Dlhá Lúka z celkového počtu 29 bolo pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19.

„Po oznámení prvého pozitívneho prípadu sme na základe odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bardejove v piatok (25. 9.) uzavreli školu a z prezenčného vyučovania sme prešli na dištančnú formu vzdelávania. Keďže prvý pozitívny prípad sa vyskytol medzi zamestnancami, všetci zamestnanci boli testovaní. Z ostatných 27 testovaných zamestnancov boli 13 pozitívni,“ uviedla riaditeľka školy Mária Exnerová s tým, že jeden externý zamestnanec sa dal sám otestovať s negatívnym výsledkom.

Dodala, že aktuálne prebieha dohľadávanie blízkych kontaktov, aby zamedzili ďalšiemu šíreniu ochorenia. Pri prijímaní opatrení v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 sa riadili manuálom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pre základné a materské školy a školské zariadenia a usmerneniami a odporúčaniami RÚVZ v Bardejove.

„Vzhľadom na to, že viacerí pedagogickí zamestnanci školy boli negatívni, môže naďalej prebiehať dištančná forma vyučovania. Prezenčné vyučovanie začneme opätovne na základe rozhodnutia RÚVZ v Bardejove, predtým však v škole prebehne dôkladná dezinfekcia,“ skonštatovala riaditeľka školy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny