Na hlavný obsah

Skorý koniec Šarmíra na lavičke Trnavy, nahradil ho Hrnčár

Bývalý tréner Ružomberka či Trenčína povedie Spartak.

Skorý koniec Šarmíra na lavičke Trnavy, nahradil ho Hrnčár
Na snímke vľavo slovenský tréner Norbert Hrnčár. Foto: TASR

Prehra 0:2 vo víkendovom súboji na pôde Slovana Bratislava v 6. kole futbalovej Fortuna ligy 2020/2021 pripravila Mariána Šarmíra o pozíciu trénera Spartaka Trnava. Trnavčania v aktuálnom ročníku zo šiestich zápasov nazbierali sedem bodov a v tabuľke im patrí 6. priečka. „Po zápase so Slovanom Bratislava sa vzájomne obe strany dohodli na ukončení jeho pôsobenia na lavičke prvoligového mužstva. Dôvodom výmeny na trénerskej lavičke sú neuspokojivé výsledky a predvádzaná hra v ostatných zápasoch,“ referuje oficiálny web trnavského klubu.

https://www.facebook.com/SpartakTT/posts/3603279203024309

Marián Šarmír viedol trnavské mužstvo len veľmi krátko. Prevzal ho pred reštartom sezóny 2019/2020, teda v jari 2020. Pod jeho vedením skončil Spartak na 4. mieste a cez baráž sa nekvalifikoval do Európskej ligy. „Ďakujem klubu za prejavenú dôveru. Vidím, že mužstvo potrebuje v tomto období nejaký impulz, a preto sme usúdili, že zmena trénera by ho mohla priniesť,“ povedal Marián Šarmír podľa oficiálneho webu FC Spartak Trnava.

Nástupcom Šarmíra sa stal 50-ročný Norbert Hrnčár, ktorý povedie Sparta už v stredajšom pohárovom zápase vo Zvončíne. Hrnčár v minulej sezóne viedol AS Trenčín, predtým ako hlavný kouč pracoval aj v Ružomberku, Myjave a Banskej Bystrici, v Česku trénoval Karvinú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport