Na hlavný obsah

Súd so zakladateľom WikiLeaks odročili

Jeden z právnikov sa zrejme infikoval.

Súd so zakladateľom WikiLeaks odročili
Zľava Zora Jaurová a Lukáš Machala vo vysielaní RTVS.

Londýnsky súd vo štvrtok z preventívnych dôvodov opäť prerušil konanie o vydaní zakladateľa portálu WikiLeaks Juliana Assangea do USA. U jedného z právnikov, ktorý zastupuje záujmy USA, sa totiž objavilo podozrenie z nákazy koronavírusom, píše agentúra AFP.

„Kým bude situácia neistá a nebude k dispozícii výsledok testu, bude vypočutie odročené,“ uviedla sudkyňa. Výsledok testu právnika na koronavírus by mal byť známy v piatok a pokračovať by sa mohlo v pondelok, uvažuje sa ale aj o videokonferencii.

Austrálčan v USA čelí obvineniu zo špionáže a nezákonného zverejnenia tajných dokumentov, za čo mu hrozí trest 175 rokov väzenia. Server WikiLeaks na seba strhol pozornosť médií z celého sveta v roku 2010, keď publikoval tajné video americkej armády zachytávajúce letecký útok v Bagdade z roku 2007, ktorý zabil desiatku ľudí vrátane dvoch reportérov agentúry Reuters. Od júna 2012 sa Assange pre hroziacu extradíciu do USA skrýval na ekvádorskej ambasáde v Londýne. Ekvádor mu ale vlani odobral azyl, na čo Assangea zatkla britská polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet