Na hlavný obsah

Tehotná žena zachránila manžela pred žralokom

Útočiaci živočích mohol merať až tri metre.

Tehotná žena zachránila manžela pred žralokom
Ilustračné foto žraloka. Foto: TASR/AP

Tehotná turistka zachránila svojho manžela pred útočiacim žralokom v mori pri súostroví Florida Keys, uviedol server BBC News s odvolaním sa na miestnu políciu. Žena bez zaváhania skočila do vody a krvácajúceho muža dostala do bezpečia.

Tridsaťročný Andrew Charles Eddy podľa polície sotva vstúpil do vody pri koralovom útese Sombrero Reef, keď ho uhryzol žralok. Jeho manželka Margot Dukesová-Eddyová zazrela žraločiu chrbtovú plutvu a krv tečúcu do mora. Nezaváhala a skočila do vody. Akonáhle odtiahla muža do bezpečia, iný člen rodiny zavolal na tiesňovú linku. Zraneného letecky prepravili do Miami, kde mu lekári ošetrili vážne zranené rameno. Pacient bol pri prílete v kritickom stave, povedal záchranár Ryan Johnson miestnym médiám.

Útočiaci žralok podľa očitých svedkov meral 2,5 až tri metre. Mohlo ísť o žraloka belavého, ktorého v tejto oblasti zazreli už skôr. Florida vykazuje najviac žraločích útokov na svete. Vlani ich bolo hlásených 21. Globálne sú však útoky žralokov veľmi zriedkavé, dodal server BBC.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet