Na hlavný obsah

V Česku prvýkrát pribudlo viac ako 2 000 nových prípadov COVID-19

Rastie aj počet hospitalizovaných a úmrtí.

V Česku prvýkrát pribudlo viac ako 2 000 nových prípadov COVID-19
Zdravotnícky pracovník pripravuje testy v odberovej stanici v Prahe. Foto: SITA/AP

V Českej republike potvrdili v stredu (16.9.) nákazu u 2 139 ľudí, čo je o 464 viac ako v utorok. Za viac ako pol roka sa nakazilo 41 032 ľudí, pričom takmer tri pätiny z nich sa už vyliečili.

Aktuálne je infikovaných 17 619 ľudí. Rastie aj počet hospitalizovaných, za posledný týždeň stúpol o viac ako tretinu. V nemocniciach bolo podľa údajov z utorka 388 ľudí, o 55 viac ako v predchádzajúci deň (15.9.). Pacientov v ťažkom stave je 81, za posledný týždeň ich pribudla viac ako štvrtina.

Pribúda aj ľudí, ktorí ochoreniu COVID-19 podľahli. Podľa štatistík momentálne evidujú v ČR 482 obetí, od začiatku septembra zomrelo 58 ľudí, ktorí mali pozitívny test na COVID-19. Tento týždeň je to zatiaľ 17 obetí.

České ministerstvo zdravotníctva od piatka 18.00 z dôvodu prudkého nárastu nových prípadov zakazuje akcie na státie vo vnútorných priestoroch pre viac ako desať ľudí s výnimkou výstav, trhov a podobných podujatí.

Slovenský Ústredný krízový štáb zaradil Českú republiku medzi „červené krajiny“, t.z. pri návrate na Slovensko z Čiech je potrebné sa preukázať negatívnym testom nie starším ako 72 hodín, alebo prostredníctvom formulára e-hranica nastúpiť do 5-dňovej domácej karantény a následne sa nechať testovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet