Na hlavný obsah

V ČR ďalej sprísňujú protiepidemické opatrenia

Počet infikovaných v krajine prudko stúpa.

V ČR ďalej sprísňujú protiepidemické opatrenia
Ilustra Foto: TASR

V súvislosti so zhoršujúcou sa koronavírusovou situáciou nariadilo české ministerstvo zdravotníctva nosenie rúšok v školách s výnimkou prvého stupňa základných škol aj počas vyučovania v triedach. Všetky reštaurácie a bary budú musieť byť zatvorené medzi polnocou a 06.00. Novinárom to vo štvrtok (17.9.) povedal minister zdravotníctva Adam Vojtěch (za ANO).

„Epidemická situácia nie je dobrá, epidémia naberá na sile. Rastie aj počet hospitalizovaných,“ uviedol Vojtěch. Podľa neho je pravdepodobné, že od piatka bude väčšina okresov v ČR na semafore, ktorý označuje okresy podľa rizika nákazy, v oranžovej farbe. Tento druhý stupeň znamená začínajúce komunitné šírenie.

Riaditeľ českého Ústavu zdravotníckych informácií a štatistiky Ladislav Dušek doplnil, že z novodiagnostikovaných prípadov ochorenia COVID-19 pätinu prípadov tvorili školopovinné deti.

V Českej republike v stredu (16.9.) po prvý raz potvrdili nákazu u viac ako 2 000 ľudí (2 139), čo je o 464 viac ako v utorok. Za viac ako pol roka sa koronavírusom nakazilo 41 032 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet