Na hlavný obsah

V rámci týždňa mobility je pre vodičov áut prešovská MHD zadarmo

Mesto vyzýva na zdravšiu a čistejšiu prepravu.

V rámci týždňa mobility je pre vodičov áut prešovská MHD zadarmo
Na snímke miesto nešťastia.

Mesto Prešov sa aj tento rok zapojilo do Európskeho týždňa mobility. Potrvá od stredy (16.9.) do utorka (22.9.). Obyvatelia Prešova a návštevníci mesta, ktorí bežne jazdia autami, môžu tak bezplatne cestovať MHD. „Stačí, aby sa počas celého týždňa od stredy do pondelka (21.9.) preukázali platným vodičským preukazom a technickým preukazom svojho osobného motorového vozidla,“ povedal hovorca mesta Vladimír Tomek. Európsky týždeň mobility zavŕši v utorok (22.9.) tradičné podujatie s názvom Deň bez áut, počas ktorého bude cestovanie v MHD bezplatné pre všetkých ľudí.

Počas Dňa bez áut bude dočasne krátkodobo uzavretá Ulica 17. novembra, ktorá bude slúžiť výlučne pre cyklistov, chodcov a pre verejnú dopravu. Automobily ňou neprejdú od križovatky s Kúpeľnou až po križovatku s Francisciho ulicou.

Hlavnou témou aktuálneho ročníka je podľa Tomeka čistejšia doprava pre všetkých. Mesto preto apeluje na ľudí, aby svoje motorové vozidlá nechali doma a neváhali využiť zdravší a príjemnejší spôsob prepravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny