Na hlavný obsah

Zuzana Šubová definitívne končí, vláda ju odvolala

Podpredsedníčku Správy štátnych hmotných rezerv verejnosť vnímala ako bojovníčku proti korupcii.

Zuzana Šubová definitívne končí, vláda ju odvolala
Vláda odvolala podpredsedníčku SŠHR Šubovú. Foto: TASR

Vládny kabinet Igora Matoviča (OĽANO) v stredu (23.9.) odvolal Zuzanu Šubovú z funkcie podpredsedníčky Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR.

Šubová končí na stoličke podpredsedníčky 23. septembra. Odísť sa rozhodla sama, o svojom odchode zo SŠHR informovala médiá pred niekoľkými dňami.Funkciu zastávala štyri mesiace, ukončiť svoje pôsobenie v SŠHR sa rozhodla pre „nekompetentné a netransparentné“ riadenie tejto inštitúcie pod vedením jej predsedu Jána Rudolfa.

Nomináciu Šubovej do funkcie vláda schválila 20. mája. V minulosti sa zviditeľnila oznámením o závažnej trestnej činnosti v súvislosti s eurofondmi na ministerstvách pôdohospodárstva a životného prostredia. Bola preto vnímaná ako bojovníčka proti korupcii.

Pravda je taká, že sme si nesadli osobne, ľudsky. V každom vzťahu, v manželstve, partnerskom vzťahu aj pracovnom vzťahu sa to stáva, že dvaja ľudia si nesadnú, a preto si myslím, že je lepšie z kratšej cesty odísť,“ vysvetlil Rudolf s tým, že spoluprácu so Šubovou si nevie predstaviť ani po odbornej, ani po osobnostnej stránke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika