Na hlavný obsah

Výbor na kontrolu Vojenského spravodajstva hovoril o Kyselicovi

Stanovisko nemá žiadne, informácie o bývalom štátnom tajomníkovi sú tajné.

Výbor na kontrolu Vojenského spravodajstva hovoril o Kyselicovi
Zľava prezidentskí kandidáti Ivan Korčok a Peter Pellegrini.

Koaličný poslanec Lukáš Kyselica (OĽANO) bol pre svoje možné pôsobenie vo Vojenskom spravodajstve (VS) v čase predvolebnej kampane jednou z tém rokovania parlamentného výboru pre kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva.

Vec je otvorená a v štádiu vyšetrovania, polícia eviduje viacero podnetov. Pán minister nám osobne prisľúbil, že pokiaľ bude požiadaný, aby v danej veci zbavil niektorých ľudí mlčanlivosti, tak sa nad vecou bude zamýšľať,“ uviedla po skončení rokovania podpredsedníčka výboru Zuzana Šebová (Sme rodina).

Minister Jaroslav Naď (OĽANO) zdôraznil, že nemôže potvrdiť ani vyvrátiť to, či Kyselica naozaj pôsobil ako príslušník VS v čase, keď figuroval na kandidátke hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) na treťom mieste. „Je tam stanovený nejaký stupeň utajovanej skutočnosti, ja nebudem predsa porušovať zákon,” uviedol.

Kyselica podľa ministra len koná v súlade so zákonom, keď sa k celej veci nevyjadruje. „Pán poslanec sa na nič nevyhovára. Keď sa k niečomu nemôže vyjadrovať, tak sa nebude a verím, že budeme rešpektovať, že nejaké zákony tu platia,“ podotkol Naď. Vysvetlil, že Kyselica nebol na rokovaní výboru, keďže nie je jeho členom.

Minister dodal, že asi vie, ako to celé bolo, ale nesmie o tom hovoriť. “Prisľúbil som výboru, že ak príde požiadavka od orgánov činných v trestnom konaní, tak na ňu budem adekvátne odpovedať. Pre výbor tam ďalšie možnosti na konanie nevidím,“ skonštatoval.

Kyselica donedávna pôsobil ako štátny tajomník Ministerstva vnútra SR. Z postu odišiel po zverejnení informácií o jeho možnom pôsobení vo VS v čase kandidatúry do parlamentu za OĽANO. Upozornil na to Denník N s tým, že o tom nemali vedieť ani členovia hnutia. V tajnej službe Ministerstva obrany SR mal pracovať od októbra 2019 do 19. marca 2020. Po odchode z funkcie štátneho tajomníka si uplatnil svoj poslanecký mandát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko