Na hlavný obsah

Zsuzsovú prepustili a znovu zadržali

Obžalovaná je aj v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka.

Zsuzsovú prepustili a znovu zadržali
ŠTS prepustil Alenu Zsuzsovú z väzby na slobodu Foto: TASR

Alenu Zsuzsovú obžalovanú v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka prepustili po štvrtkovom oslobodzujúcom rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a Ústavu na výkon väzby v Leopoldove. Vzápätí ju opäť zadržali policajti. Ako obvinená a obžalovaná figuruje aj v prípadoch ďalších vrážd.

Alena Zsuzsová je ako sprostredkovateľka obžalovaná v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Exprimátora zavraždili 9. júla 2010 pred jeho domom. Okrem toho je obvinená aj z príprav vrážd prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku, prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica.

Senát ŠTS v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej obžalovaných Mariána Kočnera a Alenu Zsuzsovú Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný, odvolali sa poškodení aj prokurátor, bude tak rozhodovať Najvyšší súd SR.

Zsuzsovú zadržalo policajné Lynx Commando 28. septembra 2018 v dome na Okružnej ulici na Leteckom poli v Komárne. Následne 30. septembra 2018 bola ako obvinená v prípade Kuciakovej vraždy vzatá do väzby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko