Na hlavný obsah

Aj na juh Slovenska. Peniaze z fondu obnovy rozdelia rovnomerne

Treba dobehnúť zameškané, hovorí premiér Matovič.

Aj na juh Slovenska. Peniaze z fondu obnovy rozdelia rovnomerne
Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Prostriedky z fondu obnovy Európskej únie (EÚ) budú investované rovnomerne pre podporu celého územia Slovenska, vrátane juhu a juhovýchodu krajiny. Uviedol to premiér Igor Matovič (OĽANO) po utorkovom (13. 10.) stretnutí s predstaviteľmi Strany maďarskej komunity (SMK).

V súvislosti s označením Maďarov žijúcich na Slovensku by sa mal používať pojem komunita a nie menšina. Prijatie druhého občianstva bude možné len v prípade skutočnej a dlhodobej väzby s daným štátom. Premiér tak reagoval na avizovanú úpravu zákona o štátnom občianstve.

„Južné Slovensko alebo juh východného Slovenska nebudú apendixom a nebudú apendixom Slovenska ani v prípade čerpania prostriedkov z fondu obnovy. Tieto prostriedky sú určené práve na to, aby sme dobiehali zameškané,“ vysvetlil premiér. Prostriedky využijú rovnomerne dlhodobo neriešené problémy.

Podpredseda Strany maďarskej komunity (SMK) József Berényi v tejto súvislosti dodal, že dôležitý je napríklad rozvoj cestnej infraštruktúry. Potrebné sú podľa neho aj investície v oblasti životného prostredia. Spomenul napríklad ochranu vody na Žitnom ostrove a upozornil, že v niektorých oblastiach južného Slovenska chýba kanalizácia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika