Na hlavný obsah

Bývalého príslušníka NAKA obvinili z korupcie a zneužívania právomoci

Vyšetrovanie trvá už viac ako dva roky.

Bývalého príslušníka NAKA obvinili z korupcie a zneužívania právomoci
Na snímke policajná eskorta a príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Foto: TASR

Bývalý príslušník Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bol obvinený z prijímania úplatku v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. „Vyšetrovanie, ktorým sa viac ako dva roky intenzívne zaoberal špecializovaný tím Hranica, sa tak výrazne posunulo,“ uviedla Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

Hoci obvinený už v polícii nepôsobí, obvinil ho vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby známej aj ako policajná inšpekcia. „V jej kompetencii je totiž nielen vyšetrovanie prípadov súčasných, ale aj bývalých príslušníkov vybraných ozbrojených zložiek, ak sa trestnej činnosti dopustili počas svojho pôsobenia v nich alebo pred nástupom do služobného pomeru,“ objasnila Friese.

Obvinený sa mal trestnej činnosti dopustiť ako príslušník NAKA v rokoch 2016 a 2017. Protiprávna činnosť mu mala podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania priniesť zisk 16 000 eur. „Vyšetrovateľ preukázal obvinenému spáchanie dvoch trestných činov, pričom dôkazná situácia nestačila len na vznesenie obvinenia, ale aj na zadržanie obvineného,“ dodala Friese s tým, že vyšetrovanie naďalej pokračuje.

 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko