Na hlavný obsah

Chcel skončiť a byť roľníkom. Po ponuke z Manchestru zmenil názor

Veľa času strávil Cavani v karanténe.

Chcel skončiť a byť roľníkom. Po ponuke z Manchestru zmenil názor
Na snímke uruguajský futbalista Edinson Cavani. Foto: TASR/AP

Uruguajský futbalista Edinson Cavani v lete uvažoval o konci kariéry. Premýšľal, že sa bude naplno venovať poľnohospodárskej práci. Ponuka z Manchestru United, ktorá prišla v hodine dvanástej, ho prinútila zmeniť názor.

Tridsaťtriročnému útočníkovi po skončení uplynulej sezóny vypršala zmluva s Parížom St. Germain a následne sa na Ibize spoločne s ďalšími hráčmi nakazil koronavírusom. Po absolvovaní karantény a vyliečení sa zamieril do rodnej krajiny, kde trávil čas na farme.

„Je to pravda, zvažoval som možnosť skončiť s futbalom a venovať sa naplno práci na vidieku. Nechával som si to pre seba, hoci som to plánoval zverejniť v istý moment. Strávil som v karanténe oveľa viac času, ako bolo potrebné, pretože zdravie mojej rodiny je prvoradé. Nikto nič nepotreboval vedieť,“ prezradil Cavani v rozhovore pre uruguajské periodikum Dos de Punta.

Ponuka z Anglicka prišla pre Juhoameričana v posledný prestupový deň. Manchester United mu dal ročný kontrakt s opciou pre ďalšiu sezónu. „V mojom živote bolo veľa neistoty a úzkosť. Dni ubiehali, moja rodina a všetci chceli vedieť, kde budem hrať. Teraz som však už šťastný z môjho rozhodnutia, chcem si opäť obliecť dres,“ vyhlásil uruguajský reprezentant.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport