Na hlavný obsah

Daždivé počasie nepriamo ovplyvnilo aj potravinárov, v Seredi obmedzili výrobu cukru

V 110-ročnej histórii cukrovaru sa to stalo len jediný raz.

Daždivé počasie nepriamo ovplyvnilo aj potravinárov, v Seredi obmedzili výrobu cukru
Na snímke linka na plnenie cukru. Foto: RTVS

Pestovatelia nemohli vyorávať cukrovú repu, všetci rátajú straty. Cukrovar v Seredi denne spracuje 5 000 ton cukrovej repy. V uplynulých dňoch však fungoval iba na 60 percent. Pre počasie a chýbajúcu repu hrozilo aj odstavenie výroby.

Predpokladané náklady sú naozaj enormné a hlavný problém je v tom, že by musel byť vlastne cely cukrovar vyčistený,“ uviedol Adrián Šedivý, konateľ Slovenských cukrovarov v Seredi.

Pozrite si reportáž:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko