Na hlavný obsah

Dvojicu chlapcov-bratov v Nemecku usmrtil vlak, tragédiu videlo množstvo svedkov

Neštastie sa stalo v Bavorsku.

Dvojicu chlapcov-bratov v Nemecku usmrtil vlak, tragédiu videlo množstvo svedkov
Na snímke záchranári zasahujú na mieste, kde vlak zachytil a usmrtil dvoch bratov v tínedžerskom veku. Foto: TASR/AP

Dvoch školákov – bratov vo veku 13 a 17 rokov – usmrtil vlak v utorok (13. 10.) ráno pri bavorskom meste Landshut. Chlapci sa ponáhľali do školy a cestou na železničný spoj vkročili do koľajiska cez spustené závory. Tragédiu videlo mnoho očitých svedkov vrátane ďalších školákov, informovala agentúra DPA, podľa ktorej nie je možné odhadnúť ich presný počet.

Bratia chceli podľa policajného hovorcu ešte stihnúť vlak stojaci v stanici Bruckberg. Na železničnom priecestí ich však v plnej rýchlosti zrazila regionálna súprava.

Privolané krízové tímy sa postarali o otrasených svedkov nehody z radov cestujúcich a príbuzných. Starosta Bruckbergu povedal, že pre obec je to „čierno-čierny deň„. Mnohí žiaci, ktorí boli svedkami nehody, boli ošetrení na miestnej hasičskej stanici.

Na mieste zasahovala približne stovka policajtov a ďalších zložiek. Ani pre nich nebola nehoda podľa hovorcu polície „ničím bežným“ a mali k dispozícii psychologickú pomoc.

Na snímke záchranári zasahujú na mieste, kde vlak zachytil a usmrtil dvoch bratov v tínedžerskom veku, ktorí utekali cez koľajnice v bavorskej obci Bruckberg.Foto: TASR/AP
Foto: TASR/APFoto: TASR/AP

Prevádzku na úseku trate medzi Moosburgom a Landshutom obnovili krátko predpoludním, dovtedy železnice zabezpečovali náhradnú dopravu autobusmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet