Na hlavný obsah

Grendel a Pellegrini sa dostali do sporu. Dôvodom pozitívny test na koronavírus

Predseda strany NOVA označil svojho soka za klamára.

Grendel a Pellegrini sa dostali do sporu. Dôvodom pozitívny test na koronavírus
Foto: TASR

Podpredseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (nezaradený) v pondelok (12. 10.) informoval, že jeho parlamentný kolega Gábor Grendel (OĽANO) bol v parlamente, hoci bol pozitívne testovaný na koronavírus. „Konanie podpredsedu Grendela považujem za maximálne nezodpovedné,“ uviedol Pellegrini a kritizoval, že neboli plošne informovaní poslanci a celé vedenie parlamentu.

Zdôraznil, že Grendel ako ústavný činiteľ mal byť príkladom toho, ako sa má správať pozitívne testovaná osoba a doplnil, že hoci možno rešpektovať právo na súkromie pri zdravotnom stave. „Každý poslanec sa bojí o svojich rodičov, starých rodičov a každý z poslancov a zamestnancov NR SR mal právo sa dozvedieť, že podpredseda NR SR bol pozitívne testovaný. Pretože ostatní poslanci, boli asi dvaja, traja, to okamžite oznámili a neprišli viac na rokovanie parlamentu,“ podotkol.

Na snímke Peter Pellegrini.Foto: TASR/ Pavol Zachar
Foto: TASR/ Pavol Zachar

Grendel tvrdí, že nemal žiadne príznaky, test absolvoval preventívne skôr, ako boli známe výsledky osoby, s ktorou sa stretol a ktorá mohla byť pozitívna. Pellegrini podľa jeho slov klame. Tvrdí, že riaditeľ Kancelárie NR SR konzultoval situáciu s hlavným hygienikom a záver bol, že zvolil správny postup a parlament nemusel prijímať žiadne opatrenia.

Na sociálnej sieti vysvetlil, že nemal žiadne príznaky a test absolvoval preventívne, pretože bol v kontakte s osobou, ktorá bola v kontakte s pozitívne testovanou osobou. „Zdalo sa mi zodpovedné ísť okamžite na test a nečakať na výsledok osoby, s ktorou som bol v kontakte. To bol dôvod, pre ktorý som 30. septembra ráno nešiel do práce na hlasovanie k zákonu pani Záborskej. Nemal som žiadne príznaky a nemám ich dodnes. Navyše, ako som sa neskôr dozvedel, osoba, s ktorou som bol v kontakte ja, mala test negatívny,“ skonštatoval Grendel.

Informácie o pozitívnom výsledku testu podľa vlastných slov oznámil kolegom zo svojej kancelárie a zrušil účasť v diskusnej relácii s poslancom Erikom Tomášom (nezaradený). Tvrdí, že Pellegrini o tom vie desať dní, počas ich telefonátu bol pokojný a poďakoval sa za informáciu, pretože nechcel ohroziť svojich rodičov, ku ktorým mal cez víkend ísť. „Zároveň ma uistil, že rešpektujúc zákonom chránené lekárske tajomstvo, zachová o našom rozhovore diskrétnosť,“ uzavrel Grendel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko