Na hlavný obsah

Košická nemocnica ruší operácie

Zamestnanci s príznakmi nevykonávajú zdravotnú starostlivosť.

Košická nemocnica ruší operácie
Veľkokapacitné odberové miesto na ochorenie COVID-19 v areáli Univerzitnej nemocnice L. Pasteura. Foto: TASR

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice bezodkladne ruší všetky plánované operačné výkony a hospitalizácie, dôvodom je aktuálna epidemiologická situácia. Potvrdilo to jej komunikačné oddelenie s tým, že ambulantná starostlivosť pokračuje bez zmeny.

Nákazu koronavírusom evidujú u troch lekárov a dvoch sestier, infikovali sa mimo UNLP. „Sú to zamestnanci troch kliník, ktorí sa prioritne nestarajú o liečbu infikovaných pacientov koronavírusom. Aktuálne prebieha testovanie personálu a pacientov, ktorí prišli do styku s nakazenými zamestnancami. Zdravotníci, u ktorých sa prejavili príznaky ochorenia COVID-19, sú izolovaní,“ uviedla Ladislava Šustová z UNLP s tým, že zatiaľ neevidujú žiadneho zamestnanca, ktorý by sa novým koronavírusom nakazil v dôsledku styku s pacientom s COVID-19.

Vo všeobecnosti podľa nej platí, že zamestnanci UNLP v prípade akýchkoľvek známok respiračnej infekcie alebo iných príznakov v súvislosti s COVID-19 nevykonávajú zdravotnú starostlivosť.

Zároveň pripomenula, že v košickej univerzitnej nemocnici cirkulujú aj lekári z iných nemocníc, ktorí sa pripravujú na atestácie. Vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu jednotlivé nemocnice prerušujú cirkulácie svojich lekárov a presúvajú si ich späť na vlastné pracoviská.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny