Na hlavný obsah

Kováčik zastavil stíhanie zbrojára Gogu, obvineného pustia na slobodu

Prípad Gogu je súčasťou kauzy korupcie v SŠHR SR.

Kováčik zastavil stíhanie zbrojára Gogu, obvineného pustia na slobodu
Na snímke uprostred obžalovaný Marián Goga. Foto: TASR

Špeciálny prokurátor SR Dušan Kováčik v utorok (6. 10.) zastavil stíhanie zbrojára Mariána Gogu. Šéfa MSM Group by mali okamžite prepustiť na slobodu. Na krku mal obvinenie z podplácania a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v kauze korupcie v Správe štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR. Informuje o tom portál aktuality.sk.

Zadržaný bol Goga v rámci policajnej akcie Rezervy 2, ktorá sa uskutočnila pre pochybné obstarávania uvoľňovacích tankov a premostení pre SŠHR. Najvyšší súd ho poslal do väzby 6. augusta. Obvinený podal žiadosť, ktorej vyhovel Kováčik.

„Napriek tomu, že senát 4T Najvyššieho súdu vo svojom rozhodnutí konštatoval, že Goga ako konateľ spoločnosti MSM Group musel vedieť o úplatkoch, ktoré mali ísť smerom od firmy ku Kajetánovi Kičurovi, špeciálny prokurátor mal zjavne opačný názor,“ píšu aktuality.sk.

Prípad Gogu je súčasťou kauzy korupcie v SŠHR SR, v ktorej figuruje bývalý predseda SŠHR Kajetán Kičura. Ten nateraz ostáva vo väzbe spolu s bývalým funkcionárom SŠHR Jozefom Jantošom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko