Na hlavný obsah

KOZ pokračuje v protestoch

Nesúhlasia najmä s politikou Milana Krajniaka.

KOZ pokračuje v protestoch
Na snímke miesto nešťastia.

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR pokračuje v organizovaní protestov, ktorých sériu spustili ešte v septembri v šiestich slovenských mestách. Aj stredajšie (14. 10.) zhromaždenie pred Úradom vlády SR s rešpektovaním všetkých protiepidemiologických opatrení nadväzuje na nespokojnosť odborárov s postojom vlády, informovala viceprezidentka KOZ Monika Uhlerová.

„V utorok (13. 10.) sme protestovali pred Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, dnes sme pred Úradom vlády SR. Rešpektujeme všetky nariadenia, ktoré súvisia so súčasnou epidemiologickou situáciou, čiže striedame sa v šesťčlenných skupinkách a snažíme sa dodržiavať, aby na tomto proteste nebolo viac ako šesť ľudí zgrupených v jednej skupine,“ vysvetlila.

Protestmi chcú odborári vyjadriť nesúhlas s politikou hlavne ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) smerom k odborom. „Nesúhlasíme s politikou vlády, ktorá siaha na dosiahnuté mzdové, pracovno-právne a sociálne štandardy zamestnancov a pracujúcich na Slovensku,“ uzavrela Uhlerová.

Krajniak zareagoval, že je otvorený kedykoľvek sa stretnúť s ktorýmkoľvek zástupcom zamestnancov aj s predstaviteľmi KOZ. „Aj keď spolu nesúhlasíme v niektorých veciach, to neznamená, že by sme si nemali prejavovať základný ľudský rešpekt, ktorý ja prejavujem. Povedal som im, že sú kedykoľvek vítaní, nemusíme sa baviť ani akože odborári a ministerstvo práce, môžeme sa baviť ako občania a podebatovať o čomkoľvek,“ vysvetlil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika