Na hlavný obsah

Krajský súd nezobral Kusého do väzby

KS zamietol sťažnosť prokurátora.

Krajský súd nezobral Kusého do väzby
Na snímke uprostred starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý prichádza v sprievode polície na Okresný súd Bratislava III. Foto: TASR

Starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého nebudú väzobne stíhať. Rozhodol o tom v piatok (9. 10.) Krajský súd v Bratislave, ktorý tak zamietol sťažnosť prokurátora voči rozhodnutiu Okresného súdu (OS) Bratislava III z nedele (4. 10.).

„Súd rozhodol a v plnom rozsahu zamietol argumenty prokurátora, ktorému sa nepáčilo, že som zastavil troch developerov v Novom Meste,“ uviedol starosta, ktorého v nedeľu sudca okresného súdu prepustil na slobodu a zamietol návrh na jeho väzobné stíhanie. Prokurátor podal voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť, konečný verdikt tak vyniesol krajský súd.

„Krajský súd v Bratislave dňa 9. októbra rozhodol tak, že zamietol sťažnosť prokurátora proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava III zo dňa 4. októbra o nevzatí obvineného R. K. do väzby. Aj podľa senátu sťažnostného súdu neboli splnené všetky zákonné podmienky na vzatie obvineného do väzby. Rozhodnutie je právoplatné,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Starostu Nového Mesta minulý týždeň zadržala polícia pred jeho úradom a tri noci strávil v cele predbežného zadržania. Rudolfa Kusého obvinila polícia z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. Obvinenie má súvisieť s developerskými projektmi v mestskej časti. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko