Na hlavný obsah

Mal pripraviť vraždu Lipšica či Žilinku. Kracina ostáva vo väzbe

Tvrdí, že je "nevinný a všetko bolo dopredu pripravené".

Mal pripraviť vraždu Lipšica či Žilinku. Kracina ostáva vo väzbe
Foto: TASR

Dušana Kracinu, obvineného v kauze prípravy vrážd prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica, zostáva naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom v stredu (7. 10.) na neverejnom zasadnutí senát Najvyššieho súdu (NS) SR.

Kracina podal proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý ho poslal do väzby, sťažnosť. Senát ju zamietol ako neodôvodnenú. „Senát sa stotožnil s rozhodnutím sudcu pre prípravné konanie a rovnako dospel k záveru, že dôvody takzvanej útekovej a preventívnej väzby u obvineného v tomto štádiu konania sú dané,“ objasnila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Národná kriminálna agentúra ho zadržala 21. septembra. Obvinený je z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy. Mal vraždy nielen pripravovať, ale sa na nich zúčastňovať ako objednávateľ. Kracina tvrdí, že je „nevinný a všetko bolo dopredu pripravené“.

Z príprav vrážd Žilinku, Lipšica, ako aj prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho obvinil koncom augusta 2019 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ministerstva vnútra i Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko