Na hlavný obsah

Nezastavil ich ani čiastočný lockdown. Kráľovská rodina si za dovolenku vyslúžila kritiku

Holandská rodina si to namierila na Peloponéz.

Nezastavil ich ani čiastočný lockdown. Kráľovská rodina si za dovolenku vyslúžila kritiku
Holandský kráľ Viliam Alexander (tretí vľavo), holandská kráľovná Maxima (druhá sprava), princezné Amalia (druhá zľava), Alexia (vpravo) a Ariane (vľavo). Foto: TASR/AP

Kontroverzné rozhodnutie holandskej kráľovskej rodiny odísť na dovolenku do Grécka počas čiastočného zatvorenia krajiny sa stalo v stredu (21. 10.) terčom novej kritiky, informovala agentúra DPA.

Kráľ Viliam Alexander a jeho rodina odleteli do svojho dovolenkového domicilu na polostrove Peloponéz, ale o necelý deň neskôr sa po ostrej kritike vládnych aj opozičných strán vrátili.

Až teraz sa však ukázalo, že domov odleteli v sobotu (17. 10.) iba kráľ a kráľovná so svojou najmladšou dcérou Arianou. Korunná princezná Amalia a jej sestra Alexia prileteli z Grécka do Holandska až v utorok (20. 10.) večer, tri dni po svojich rodičoch. Pôvodne to totiž aj na základe informácií premiéra Marka Rutteho vyzeralo tak, že domov sa vrátila naraz celá kráľovská rodina.

Oneskorený návrat zvyšných dvoch dcér vysvetlil kráľovský pár vo videu zverejnenom v stredu tým, že v lietadle pre ne nebolo dostatok miesta.
Aj bežní Holanďania kritizovali kráľovskú rodinu za nedostatočnú úprimnosť. Tá sa im za to vo videu ospravedlnila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet