Na hlavný obsah

Parlament sa tento týždeň zrejme nestretne, viacero poslancov je v karanténe

V pondelok pokračuje testovanie zákonodarcov.

Parlament sa tento týždeň zrejme nestretne, viacero poslancov je v karanténe
Atmosféra v pléne počas rokovania 4. schôdze Národnej rady SR. Foto: SITA

Októbrová parlamentná schôdza pravdepodobne nebude ani tento týždeň. Pre pozitívny výsledok testu poslanca zo Sme rodina by mal ísť celý poslanecký klub hnutia do karantény. Môže sa tak stať, že parlament nebude uznášaniaschopný. Potvrdil to predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský. V koalícii sa preto rokuje o tom, či sa schôdza presunie na budúci týždeň. Definitívne by sa malo rozhodnúť v utorok (27. 10.) na poslaneckom grémiu.

Viacerí poslanci môžu na zasadaní chýbať nielen pre riziko nákazy, ale aj z ďalších dôvodov. Jednotlivé kluby momentálne zisťujú počty poslancov, ktorí môžu na schôdzu prísť.

Z klubu OĽANO nepribudol okrem Milana Potockého ďalší pozitívny. Žiadny nový prípad nákazy sa zatiaľ neobjavil ani v kluboch SaS a Za ľudí.

V pondelok od 10.00 h pokračuje testovanie poslancov v Nemocnici sv. Michala v Bratislave. Testovať sa majú tí, ktorí tak neurobili v piatok (23. 10.).

Vedením parlamentu má byť pre autonehodu šéfa národnej rady Borisa Kollára (Sme rodina) poverený podpredseda NR SR Gábor Grendel (OĽANO).

Predseda NR SR mal v sobotu (24. 10.) podvečer dopravnú nehodu na križovatke Ulice Svornosti a Mramorovej ulice v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Pri nehode sa zranili aj jeho osobný ochranca a vodič Úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Udalosť vyšetruje polícia, o presných príčinách zatiaľ neinformovala. Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová uviedla, že stav šéfa parlamentu je stabilizovaný, pričom má zlomený druhý krčný stavec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko