Na hlavný obsah

Poškodenú cestu pri Muráni opravia za 7,5 milióna eur

Cesta v jednom pruhu bude prejazdná do konca roka.

Poškodenú cestu pri Muráni opravia za 7,5 milióna eur
Na snímke poškodená cesta tretej triedy III/2845 medzi obcami Muráň a Muránska Zdychava. Foto: TASR

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) a spoločnosť Skanska SK podpísali zmluvu na opravu poškodeného úseku cesty medzi Muráňom a Prednou Horou. Stavenisko kraj odovzdá ešte v piatok (16. 10.), aby mohli bezodkladne začať rekonštrukčné práce. Celková cena zákazky je 7,5 milióna eur vrátane DPH, informovalo vedenie BBSK.

„Spoločnosť Skanska SK sme vybrali v priamom rokovacom konaní tak, ako nám to odporučili na Úrade vlády SR po konzultácii s Úradom pre verejné obstarávanie. Prioritou pre nás bola serióznosť a história spoločnosti, jej vystupovanie voči subdodávateľom a najmä dostatok voľných kapacít,“ reagoval šéf kraja Ján Lunter.

Zhotoviteľ bude tiež upravovať dočasnú obchádzkovú trasu cez Národný park Muránska planina, aby bola bezpečná aj v prípade nepriaznivého počasia.
„Stavba je náročná nielen projekčne a technologicky, ale i z časovo. Je rozdelená na dve etapy a my urobíme všetko pre to, aby sme do 31. decembra tohto roku sprejazdnili úsek medzi Muráňom a Prednou Horou,“ zdôraznil Ivan Gajdoš, riaditeľ projektu zo spoločnosti Skanska SK.

Cestu II/531 pod Prednou Horou poškodili koncom júna prívalové dažde. Odvtedy je úplne uzavretá a ako obchádzková trasa slúži cesta cez Muránsku planinu, popod Muránsky hrad a cez Veľkú Lúku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny