Na hlavný obsah

Pre karanténne ubytovanie doteraz ponúklo izby 31 hotelov a penziónov

V ubytovacích zariadeniach budú platiť prísne opatrenia.

Pre karanténne ubytovanie doteraz ponúklo izby 31 hotelov a penziónov
Ilustračná snímka Foto: TASR

Ministerstvo dopravy a výstavby zverejnilo na svojej webovej stránke ďalšie ubytovacie zariadenia z celého Slovenska, ktoré ponúkli svoje kapacity pre karanténne ubytovanie.

V spolupráci s Asociáciou hotelov a reštaurácií sa rezortu podarilo k strede (28. 10.) zabezpečiť 31 hotelov a penziónov, kde môžu občania pozitívne testovaní na koronavírus v rámci celoplošného testovania stráviť obdobie karantény.

V hoteloch budú platiť prísne opatrenia, keďže pre ubytovanie ľudí s COVIDom-19 budú slúžiť ako dočasné karanténne centrá. Bežný vstup do zariadenia bude obmedzený. Môžu do nich vojsť iba ľudia v karanténe a zamestnanci po dezinfekcii rúk. Všetky plánované podujatia sa musia zrušiť a v ubytovacích zariadeniach nemôžu byť iní hostia.

Stravu aj upratovanie si zabezpečia užívatelia

Každý žiadateľ musí na izbe bývať sám, výnimku majú tí, ktorí bývajú v jednej domácnosti. Na režim dodržiavania karantény bude dohliadať osoba poverená dozorom.

Každá izba musí mať vlastné zariadenie pre osobnú hygienu (WC, umývadlo, sprcha) a dezinfekčné prostriedky. Upratovanie izieb si musia zabezpečiť užívatelia karanténneho centra. Stravu si objednáva osoba v karanténe a dostane ju v jednorázových obaloch. Osoba, ktorá rozváža stravu, musí mať ochranné rúško alebo respirátor a jednorázové rukavice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko