Na hlavný obsah

Pri streľbe v Čečensku zomrelo sedem ľudí vrátane troch policajtov

Počas prestrelky policajti zastrelili štyroch podozrivých z terorizmu.

Pri streľbe v Čečensku zomrelo sedem ľudí vrátane troch policajtov
Na snímke príslušníci ruských špeciálnych síl počas cvičenia. Foto: SITA/AP

Traja príslušníci poriadkových síl a štyria podozriví z terorizmu prišli v utorok (13. 10.) o život pri prestrelke v Groznom, metropole autonómneho Čečenska na ruskom severnom Kaukaze. Oznámil to denník Kommersant s odvolaním sa na ruské úrady.

Bohužiaľ, nepodarilo sa zabrániť stratám, a počas prestrelky zahynuli traja pracovníci bezpečnostných služieb,“ citoval denník z vyhlásenia Národného protiteroristického výboru. O operácii proti skupine ozbrojených mužov, obkľúčených v súkromnom dome v Groznom, rozhodol náčelník tajnej služby FSB. Na výzvu, aby sa vzdali, odpovedali obkľúčení paľbou z automatických zbraní.

Ramzan Kadyrov, ktorý stojí na čele Čečenska, podľa agentúry Interfax vyhlásil, že zabití ozbrojenci pricestovali z cudziny a chystali sa páchať teroristické útoky v autonómnej republike.

Kadyrov nespresnil národnosť zastrelených, ale v minulosti mnoho čečenských povstalcov, bojujúcich za zriadenie islamského štátu na Kaukaze, odcestovalo do Sýrie a Iraku, aby sa tam pridali k teroristickej organizácii Islamský štát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet