Na hlavný obsah

Režiséra Martina Šulíka ocenili na filmovom festivale vo Varšave

Koproducentom filmu Muž so zajačími ušami je aj RTVS.

Režiséra Martina Šulíka ocenili na filmovom festivale vo Varšave
Režisér Martin Šulík (v pozadí) a kameraman Martin Štrba počas natáčania filmu Muž so zajačími ušami. Foto: Adam Oľha

Prvý medzinárodný úspech má na konte nový slovenský koprodukčný film Muž so zajačími ušami. Jeho režisér Martin Šulík získal v sobotu (17. 10.) cenu za najlepšiu réžiu na Medzinárodnom filmovom festivale vo Varšave (9. – 18. 10.). Snímku zároveň ocenila aj ekumenická porota festivalu.

„Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v Európe si Martin Šulík ocenenie neprevzal osobne, ale radostnú novinu mu telefonovali priamo z pódia vo Varšave, kde sa 36. ročník festivalu uskutočnil,“ informovala Perla Žinčíková.

Muž so zajačími ušami je príbehom o mužovi, ktorému sa život zo dňa na deň prevráti naruby, a to vtedy, keď si myslel, že ho už nič neprekvapí. Navyše je zrazu obdarený zvláštnou schopnosťou, narastú mu zajačie uši a začína počuť myšlienky iných ľudí.

Hlavnú úlohu stvárnil český režisér a herec Miroslav Krobot. Spolu s ním si vo filme zahrali aj Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová, Alexandra Borbély, Zuzana Mauréry a Zuzana Kronerová. K práci na snímke si Šulík prizval všetkých svojich kmeňových spolupracovníkov, ktorí ho sprevádzajú vyše 25 rokov – scenáristu Mareka Leščáka, kameramana Martina Štrbu a producenta Rudolfa Biermanna.

Premiéru filmu na Slovensku museli pre pandémiu presunúť už dvakrát. Žinčíková dodala, že ak sa bude situácia vyvíjať priaznivo, diváci by si mohli film v kinách pozrieť už vo februári 2021.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko