Na hlavný obsah

Sagan znovu útočil na výhru, napokon skončil druhý

Predbehol ho iba Démare.

Sagan znovu útočil na výhru, napokon skončil druhý
Záverečný špurt 11. etapy Giro d'Italia 2020 - v zelenom drese vpravo Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Francúz Arnaud Démare z tímu Groupama-FDJ vyhral už štvrtú etapu na 103. ročníku Giro d’Italia. V šprintérskom závere 11. etapy s cieľom v letovisku Rimini zdolal Slováka Petra Sagana (Bora-Hansgrohe) a Kolumbijčana Álvara Josého Hodega (Deceuninck – Quick Step). Démare potvrdil pozíciu najlepšieho šprintéra na tohtoročnom Gire a do bodovacej súťaže si jej líder pripísal ďalších 50 bodov. Spolu s bodom navyše zo šprintérskej prémii zvýšil náskok pred Petrom Saganom v boji o cyklámenový dres z 20 na 36 bodov. Tridsaťročný Slovák si pripísal už štvrté druhé miesto na svojom premiérovom Gire v kariére.

„V dnešnej etape sa nekonalo prekvapenie. Rovinatá etapa priniesla hromadný šprint. Družstvo opäť odviedlo veľmi dobrú prácu. V poslednom kilometri sme boli v prednej časti balíka a po poslednej ľavotočivej zákrute som nastúpil do záverečnej rovinky vo výbornej pozícii. Vydal som zo seba to najlepšie, ale na víťazstvo to nestačilo,“ uviedol Peter Sagan na webe svojho tímu Bora-Hansgrohe.

„Vedeli sme, že dnes budú pelotón kontrolovať šprintérske tímy, preto sme ich nechali robiť túto prácu. Do záverečného špurtu šiel Peter z tretej pozície, dosiahol veľmi dobrú rýchlosť, ale stačila na druhé miesto. Celkovo však môžeme byť za dnešok spokojní s výsledkom aj vystúpením celého tímu,“ zhodnotil športový riaditeľ Bora-Hansgrohe Ján Valach.

Stredajšia 11. etapa na trase Porto Sant’Elpidio – Rimini (182 km) mala takmer úplne rovinatý profil a len jednu vrchársku prémiu IV. kategórie. Sagan šprintoval zo štvrtého miesta a po víťaznom klasikárskom ťažení z predchádzajúceho dňa vyžmýkal zo seba všetky sily, no o viac než pol dĺžky bicykla nestačil na svojho veľkého rivala Démara.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport