Na hlavný obsah

Schôdzu parlamentu prerušili, otestujú poslancov

Pozitívny test na koronavírus mal vo štvrtok Marian Kotleba.

Schôdzu parlamentu prerušili, otestujú poslancov
Na snímke predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Foto: TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) v piatok (23. 10.) po poslaneckom grémiu prerušil 16. schôdzu parlamentu do utorka 27. októbra. Urobil tak v súvislosti s pozitívnym testom poslanca a šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu na ochorenie COVID-19 a postupným pretestovaním poslancov a zamestnancov parlamentu.

Kollár v pléne tiež informoval o výsledkoch poslaneckého grémia, o ktorého zvolanie požiadal premiér Igor Matovič (OĽANO). „Požiadali sme opozíciu, aby sme na pár týždňov ťahali za jeden povraz,“ povedal Kollár s tým, že rokovanie grémia bolo konštruktívne, a ocenil postoj opozície.

Avizoval, že sa dohodli na vytvorení platformy, v ktorej budú aj zástupcovia opozičných strán a nezaradených poslancov okolo Petra Pellegriniho a Štefana Kuffu. Tá by sa mala zriadiť prostredníctvom niektorého parlamentného výboru. Všetky parlamentné strany by tak mali cez platformu dostávať informácie a odpovede na otázky v súvislosti s testovaním na nový koronavírus a aktuálnou situáciou.

Poslancov i zamestnancov parlamentu od 10.00 h postupne testujú antigénovými testami v Nemocnici sv. Michala v Bratislave.

Ešte vo štvrtok (22. 10.) večer avizoval podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí), že sa poslanci budú testovať rovnakými testami, aké sa použijú pri testovaní na Orave a v Bardejove.

Kotleba o svojom pozitívnom teste informoval vo štvrtok (22. 10.) na sociálnej sieti. V karanténe bol už niekoľko dní, keďže jeho advokát Tomáš Rosina mal pozitívny test na ochorenie COVID-19.

Poslancov čaká na 16. schôdzi NR SR prerokovať ešte viacero bodov zo schváleného programu. Medzi nimi sú aj vládne návrhy zákonov z dielne ministerstva financií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko